Du behöver

  • 2 st plattor fryst smördeg
  • 1 st ägg
  • 125 g körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 st kvist färsk rosmarin
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 msk vit balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 100 g bredbar getfärskost rumstempererad
  • färsk rosmarin till garnering

Gör så här

1

Lägg smördegsplattorna på en papprad plåt och låt dem tina. Sätt ugnen på 225 grader.

2

Kavla ut plattorna litegrann, pensla med lätt uppvispat ägg och nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter till fin färg. Låt svalna.

3

Halvera tomaterna och fräs dem i olivolja tillsammans med en hel rosmarinkvist i 5 minuter. Tillsätt honung och vinäger och låt puttra ytterligare 5–10 minuter, tills det mesta av vätskan har kokat in. Fiska upp rosmarinen och smaka av med salt och peppar. Låt svalna.

4

Skär varje platta i sex bitar med en vass kniv. Bred försiktigt färskost på varje bit.

5

Lägg på tomater precis före servering och dekorera med rosmarin.


Kommentar:
Spröd smördeg, getfärskost och sötsyrliga tomater får inleda kvällen.