Du behöver

  • 1 st blomkål (ca 1 kg)
  • 2 msk olivolja
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 st röd chili finhackad
  • 1 tsk finriven färsk ingefära
  • 1 msk currypulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 st påse babyspenat (ca 30 g)
  • 1 kruka färsk koriander

Till servering

basmatiris
papadums
mangochutney

Gör så här

1

Ta bort blasten och dela blomkålen i mindre buketter, skär rotstocken i mindre bitar.

2

Hetta upp oljan i en rejäl kastrull och tillsätt finhackad lök, vitlök och chili med ingefära och curry. Fräs blandningen i några minuter tills löken mjuknat. 

3

Tillsätt tomatpurén och stek en liten stund till under omrörning. Häll i kokosmjölken och tillsätt blomkålen. Sjud grytan utan lock i 10 minuter tills blomkålen mjuknat. Smaka av med salt och peppar och rör ner babyspenat. 

4

 Toppa med grovhackad färsk koriander och servera tillsammans med ris, papadums och mangochutney.


Kommentar:
Blomkål är en favorit i det indiska köket och kan gärna stekas knaprig
med mustiga kryddor eller som här hamna i en mustig gryta.