Du behöver

  • 4-6 st kycklinglårfiléer gärna med skinn
  • salt och svartpeppar
  • 2-3 msk olivolja

Dressing

2 dl tjock yoghurt
2-3 msk finriven parmesanost
1 tsk dijonsenap

Till servering

1 st morot
1 st liten fänkål
1 st citron det yttersta finrivna skalet och saften
2 msk vit balsamvinäger
1 tsk flytande honung
2-3 msk olivolja
1 msk finhackad persilja
4 skiva surdegsbröd
hyvlad parmesanost

Gör så här

1

Krydda kycklingen med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Lägg i kycklingen med skinnsidan nedåt och stek i 5–10 minuter på varje sida tills kycklingen är genomstekt och skinnet frasigt. Lägg åt sidan att vila en stund.

2

Blanda alla ingredienser till dressingen i en skål.

3

Skala och skiva moroten tunt på längden med potatisskalare eller mandolin. Dela fänkålen på mitten och skär i tunna fina skivor på mandolin. Lägg ner i en bunke och tillsätt skal och saft av citron, balsamvinäger, honung, olivolja och persilja. Blanda och smaka av med salt och peppar.

4

Rosta brödet frasigt.

5

Bred någon matsked dressing på varje brödskiva. Lägg på fänkålssallad och kycklingen skuren i munsbitar. Toppa med hyvlad parmesanost, servera med resten av salladen och dressingen vid sidan av. 


Kommentar:
Frasigt stekt kyckling på rostat surdegsbröd, med krämig dressing och krispiga grönsaker, blir en matig middag.