Du behöver

  • 2 st fjällrödingar eller regnbågsforeller à ca 500 g

Fyllning

50 g smör
2 st vitlöksklyftor
0.5 dl finhackad bladpersilja
0.5 dl finhackad timjan
1 msk pressad citron
salt och peppar

Dijonsås

3 dl vispgrädde
1 tsk dijonsenap
1 msk pressad citron
0.25 st hönsbuljongtärningar
salt och peppar

Servering

nykokt färskpotatis
grillad sparris

Gör så här

1

Tänd grillen i god tid. Skölj fisken hastigt i kallt vatten och klipp bort fenorna. 

2

Blanda smör, pressad eller riven vitlök, bladpersilja, timjan, citronsaft, salt och peppar i en skål. Fyll fiskarna med fyllningen.

3

Fäst ihop buken med 2–3 tandpetare. Lägg fisken i var sitt halster. Grilla fisken över en fin glödbädd, det tar cirka 10 minuter per sida. Vänd fisken ofta så att den inte bränns.

4

Vispa ihop vispgrädde, dijonsenap, citron och buljongtärning i en kastrull. Låt såsen koka ihop i 5 minuter. Salta och peppra.

5

Servera fisken med kokt potatis, grillad sparris och dijonsås.

6

Tips! Pensla halstret med lite rapsolja så fastnar inte skinnet i gallret lika lätt.


Kommentar:
Att grilla hel fisk är faktiskt mycket enklare än man tror. Fäst ihop buken med tandpetare, annars trillar fyllningen lätt ur.