Du behöver

  • 0.5 st purjolök
  • 200 g champinjoner
  • 400 g kalkonfilé
  • salt och peppar
  • 0.5 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl jordnötssmör med bitar i
  • 1 st lime saften

Till servering

nykokt pasta
finrivet limeskal
hackade jordnötter

Gör så här

1

Snitta och skölj purjon väl, skiva tunt. Ansa och skiva svampen. Tärna kalkonfilén.

2

Stek purjon i smör på låg värme, den ska bli mjuk och glansig. Stek svamp och kalkon var för sig i hetare panna till fin färg. Salta och peppra. Lägg över det stekta i en gryta allteftersom. Vispa ur stekpannan med vattnet. 

3

 Rör ner steksky, vispgrädde och jordnötssmör i grytan. Låt alltsammans småkoka i 5 minuter, rör då och då. Rör ner limesaft, smaka av med salt. Späd med lite vatten om såsen känns väl tjock.

4

Servera såsen med pasta, finrivet limeskal och hackade jordnötter.


Kommentar:
Här får den gräddiga pastasåsen smak av jordnötssmör och pressad lime, perfekt ihop med med kalkonkött.