Du behöver

Saltdeg

2 dl vetemjöl
1 dl salt
1 msk kryddpeppar
1 msk kummin
1 msk fänkålsfrö
1 dl vatten
1 msk matolja
800 g rotselleri

Griljering

2 msk grovkornig senap
2 msk dijonsenap
2 st äggulor
1 dl pankoströbröd
grovkornig senap till servering

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Saltdeg: Blanda mjöl, salt och kryddor i en degblandare och häll på vatten försiktigt till en fast deg. Tillsätt sedan olja, den gör degen smidig.

3

Kavla ut degen till ett centimetertjockt lager.

4

Tvätta och ansa rotsellerin och lägg den mitt på degen. Vik upp degen så att den täcker rotsellerin helt.

5

Lägg över på en papprad plåt och baka i ugnen i 1 1/2 timme. Känn efter med provsticka så att rotsellerin är genombakad.

6

Ta den inbakade rotsellerin ur ugnen och skala av degskalet med hjälp av en kniv. Höj ugnsvärmen till 200 grader.

7

Griljering: Blanda senap och äggulor och pensla det på rotsellerin. Strö pankoströbröd över och baka den i ugnen,  10–15 minuter tills griljeringen fått fin färg. Låt svalna.

8

Servera sellerin skivad med grovkornig senap till.