Du behöver
- 0.5 dl koncentrerad äppeljuice
 - 3 dl vatten
 - 1 dl ättiksprit 12 %
 - 0.5 dl äppelcidervinäger
 - 1.5 dl socker
 - 450 g femminuterssill
 - 1 st rödlök liten
 - 1 st morot liten
 - 1 st rött äpple t ex Ingrid Marie
 - kryddpepparkorn
 - 3 st lagerblad
 
Gör så här
Lag Blanda äppeljuice, vatten, ättikssprit, äppelcidervinäger och socker i en kastrull. Koka upp under omrörning och sjud 1–2 minuter. Låt kallna.
Skär sillen i bitar. Skala och hacka löken. Skala och skiva moroten tunt. Skär äpplet i tunna klyftor. Varva sill, rödlök, morot, äpple, pepparkorn och lagerblad i en burk. Häll på lagen. Täck och kyl minst 3 timmar, men gärna ett dygn.

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







