Du behöver

  • 0.5 dl koncentrerad äppeljuice
  • 3 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 1.5 dl socker
  • 450 g femminuterssill
  • 1 st rödlök liten
  • 1 st morot liten
  • 1 st rött äpple t ex Ingrid Marie
  • kryddpepparkorn
  • 3 st lagerblad

Gör så här

1

Lag Blanda äppeljuice, vatten, ättikssprit, äppelcidervinäger och socker i en kastrull. Koka upp under omrörning och sjud 1–2 minuter. Låt kallna.

2

Skär sillen i bitar. Skala och hacka löken. Skala och skiva moroten tunt. Skär äpplet i tunna klyftor. Varva sill, rödlök, morot, äpple, pepparkorn och lagerblad i en burk. Häll på lagen.  Täck och kyl minst 3 timmar, men gärna ett dygn.