Du behöver
- 2 st gula lökar
 - 400 g nötfärs
 - 1 st röd paprika urkärnad, hackad
 - 1 burk burkar krossad tomat
 - 3 dl vatten
 - 2 st köttbuljongtärningar
 - 2 tsk sambal oelek
 - 0.5 tsk paprikakrydda
 - 0.5 tsk anchochili
 - 2 burk stora vita bönor
 - salt
 - svartpeppar
 
Tillbehör
                                                                majs
                                                                nachochips
                                                                guacamole
                                    
Gör så här
Fräs löken i olja och lägg över i en wokpanna eller gryta. Fräs köttfärs och paprika och blanda med löken.
Häll på krossad tomat, vatten, buljongtärningar och kryddor och låt puttra i 10 minuter.
Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Häll bönorna i grytan och låt puttra 10 minuter till. Smaka av med salt och peppar.
Servera med majs, guacamole och bröd eller nachochips.

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Praktisk rätt som lagas i en gryta. När man fyller på med grönsaker och bönor behövs det inte lika mycket köttfärs för att få mättnad och god smak.