Du behöver

  • 1 st aubergine
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 50 g färska hallon
  • 1 msk mynta finhackad färsk
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 150 g fetaost
  • 0.5 dl valnötter rostade

Gör så här

1

Skär auberginen i tunna skivor på längden, ringla över några matskedar olivolja, krydda med salt och peppar på bägge sidor. 

2

Tänd grillen i god tid. Grilla över direkt glöd på bägge sidor tills de fått fin färg. Lägg upp på ett fat. 

3

Dela hallonen i mindre bitar och strö ut över aubergine-skivorna tillsammans med mynta. 

4

Blanda citronsaft med vin-äger och honung. Ringla det över aubergineskivorna. Toppa med smulad fetaost och rostade valnötter.