Du behöver
- 1 st purjolök
 - 1 msk smör
 - 125 g babyspenat
 - salt
 - svartpeppar
 - 2 dl crème fraîche
 - 1 msk dill inhackad
 - 1 msk citronsaft
 
Till servering
                                                                potatis                       nykokt
                                                              500 g varmrökt makrill
                                    
Gör så här
Snitta purjolöken längs med och skiva den tunt. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs purjolöken i ett par minuter tills den mjuknat något.
Tillsätt spenaten och fräs i 1 minut. Krydda med salt och peppar. Häll i crème fraîche, blanda och smaka av med finhackad dill och citronsaft.
Servera den stuvade spenaten med nykokt potatis och varmrökt makrill.

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Den stuvade spenaten kan också serveras med varmrökt lax eller varför inte med nykokt blomkål, bröd och en god sallad.