Du behöver

  • 140 g bacon 1 paket skivat bacon
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g cocktailtomater 1 burk
  • 1 msk färsk basilika finhackad
  • g salt & peppar
  • 300 g pennepasta
  • Parmesan-ost

Gör så här

1

Skär baconet i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna och stek baconet till fin färg. Låt det rinna av på hushållspapper. 

2

Skala och finhacka vitlök-en, finhacka chilin. Fräs vitlök och chili med olja i stekpanna någon minut utan att vitlöken tar färg. Tillsätt tomatpurén och blanda. Häll i burktomaterna, smaksätt med basilika, lite salt och peppar.

3

Blanda ner baconet och låt såsen puttra samman utan lock under tiden du kokar pastan enligt anvisning på förpackningen.

4

Häll bort kokvattnet från pastan. Vänd ner pastan i sås-en och servera med nyriven parmesanost.

5

Tips Prova att hacka ner en selleristjälk och en morot som får koka med i tomatsåsen.


Kommentar:
Här ger baconet smak åt en pastasås med tomat och chili.