Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 2,5 dl pankoströbröd
  • rapsolja till fritering

Tillbehör

1 dl sweet chilisås

Gör så här

1

Skala räkorna. Ta fram tre skålar och häll upp mjöl, uppvispat ägg och ströbröd i var och en av dem.

2

Vänd räkorna en och en först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Använd gärna en stekpincett. Lägg över på tallrik. 

3

Häll tre centimeter olja i en kastrull. Hetta upp till cirka 180 grader. Passa oljan, och ha ett lock i beredskap om det börjar stänka. Testa med en bit vitt bröd, om den får fin färg efter cirka 30 sekunder är oljan lagom varm. 

4

Fritera 4–5 räkor åt gången till fin färg. Vänd eventuellt
efter halva tiden. Fiska upp och låt rinna av på hushållspapper.

5

Servera räkorna nyfriterade. Doppa dem i sweet chilisås.


Kommentar:
Räkorna är godast om de serveras nystekta och frasiga.