Du behöver
- 200 g salmalax
- 0,25 st rödlök
- 2 tsk kapris
- 2 tsk dijonsenap
- 2 msk rapsolja
- 1 msk dill finhackad
- skiva citron några droppar citron
- salt & peppar
- 8 baguette
- smör till stekning
- dillvippor till garnering
Gör så här
1
Skär laxen i fina tärningar och lägg i en skål.
2
Hacka rödlöken mycket fint. Hacka kaprisen grovt. Vänd varsamt ihop lök, kapris, dijonsenap, rapsolja och dill med laxtärningarna. Smaka av med några droppar citron, salt och svartpeppar.
3
Stek baguetteskivorna gyllene i smör. Lägg upp på fat och skeda på laxtartar på baguetteskivorna. Toppa med dill och kapris.
Laxtartaren görs på fin salmalax och får smak av kapris och dill. Serveras på smörstekt baguette. En god öl passar bra till, se dryckestips på nästa sida.