Du behöver

  • 200 g salmalax
  • 0,25 st rödlök
  • 2 tsk kapris
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk dill finhackad
  • skiva citron några droppar citron
  • salt & peppar
  • 8 baguette
  • smör till stekning
  • dillvippor till garnering

Gör så här

1

Skär laxen i fina tärningar och lägg i en skål.

2

Hacka rödlöken mycket fint. Hacka kaprisen grovt. Vänd varsamt ihop lök, kapris, dijonsenap, rapsolja och dill med laxtärningarna. Smaka av med några droppar citron, salt och svartpeppar. 

3

Stek baguetteskivorna gyllene i smör. Lägg upp på fat och skeda på laxtartar på baguetteskivorna. Toppa med dill och kapris.


Kommentar:
Laxtartaren görs på fin salmalax och får smak av kapris och dill. Serveras på smörstekt baguette. En god öl passar bra till, se dryckestips på nästa sida.