Du behöver

  • 600 g laxfilé i bitar
  • 2 st majskolvar kokta, skivade
  • 125 g bacon 1 pkt, skivat
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl Parmesan finriven
  • 3 msk gräslök finskuren
  • matolja till stekning
  • salt & peppar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Rosta majs och bacon i olja i en stekpanna på medelvärme tills de börjar få färg, cirka 5 minuter.

3

Lägg fisken i en ugnssäker form. Lägg över majsen och baconet. Häll över grädden och toppa med osten. Salta och peppra.

4

Baka mitt i ugnen 10–15 minuter. Ta ut ur ugnen och toppa med gräslök. Servera gärna med kokt potatis eller pasta.


Kommentar:
Grädde, bacon och parmesanost ger lite carbonarakänsla åt laxen.

Från boken Fisk & Skaldjur av stjärnkocken Tommy Myllymäki. Foto: Charlie Drevstam