Du behöver

  • 2 st bananschalottenlök finhackade
  • smör att steka i
  • inkråm från kalkonen
  • 2 st kycklingbuljongtärningar
  • 6 dl vatten
  • 1 msk maizenaredning
  • peppar
  • 1 msk kinesisk soja
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • socker
  • steksky från kalkonen
  • salt

Gör så här

1
1 Fräs löken på svag värme i minst tre minuter.

2
2 Skär inkråmet i mindre bitar och fräs det med löken tills det får lite färg. Tillsätt buljongtärningar och vatten och låt puttra i 20 minuter.

3
3 Sila bort lök och inkråm och rör i maizenaredning, svartpeppar och soja. Låt såsen puttra i några minuter och tillsätt sedan grädde och en nypa socker. Tillsätt gärna steksky från kalkonen och smaka av med salt. Låt puttra ytterligare några minuter.