Du behöver
- 800 g vildsvinskött
 - smör att steka i
 - 16 st schalottenlökar skalade och grovhackade
 - 3 dl tranbärsjuice
 - 0.5 dl japansk soja
 - 200 g trattkantareller eller annan svamp
 - 0.5 msk maizenaredning
 - salt ev
 - 1 dl lingon färska
 
Tillbehör:
potatismos med persilja
Gör så här
1
                1 Putsa köttet, skär i grytbitar. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet i omgångar. Lägg över  i en gryta.
            
2
                2 Fräs schalottenlöken i stekpannan och lägg över i grytan.
            
3
                3 Tillsätt 2 dl av tranbärsjuicen och soja. Sjud under lock 1 1/2 timme. Späd med mer tranbärsjuice om det behövs.
            
4
                4 Stek svampen i smör. Kontrollera om köttet är mört. Om inte låt sjuda ytterligare. Rör ihop maizena med 1 msk tranbärsjuice och rör ner i grytan. Låt puttra några minuter till. Smaka eventuellt av med lite salt om det behövs.
            
5
                5 Tillsätt svampen och lingonen till grytan precis före servering. Servera grytan med potatismos med persilja.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








– Det här är ett favoritrecept som jag ofta gör på hösten när det finns kantareller och lingon. Tranbärsjuicen tillför en god syrlighet till såsen, hälsar Birgitta Knutsson som gjort receptet.