Du behöver

  • 1 kg fläskkotletter benfri, i skivor
  • 3 dl vispgrädde ej vispad
  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 dl soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 st mango i tärningar
  • 2 st avokado i bitar
  • 1 st rödlök strimlad
  • 5 st tomater i bitar
  • 2 msk citronsaft
  • 0.5 st röd chilifrukt finhackad
  • 1 st koriander hackad
  • 1 krm havssalt
  • 1 st vitlöksklyfta pressad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kotlettskivorna i en eldfast form.

2
Rör ihop grädde, creme fraiche, soja och sambal oelek och slå över köttet. Gratinera mitt i ugnen i cirka 1 timme.

3
Blanda mango, avokado, rödlök, och tomater. Rör ihop dressingen och ringla den över grönsakerna.

4
Servera kotletterna med såsen, sallad och pressad potatis.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Sonja Nordström i Uppsala.