Du behöver

  • 4 prt risnudlar
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • olja till stekning
  • 1 msk currypasta grön
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 st kokosmjölk (400 ml)
  • 1 l grönsaker t ex blomkåls
  • 0.5 st lime
  • 1 st koriander knippe
  • salt peppar

Gör så här

1
Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och skölj dem sedan i kallt vatten.

2
Skala och hacka lök och vitlök och fräs mjuka i lite olja i en kastrull.

3
Tillsätt currypasta och fräs lite till. Häll på buljong och kokosmjölk och koka upp. Lägg i hårda grönsaker som morötter och andra rotfrukter och koka tills de är nästan mjuka. I med grönsaker som behöver kortare koktid och koka tills allt är mjukt med lite kärna.

4
Pressa över lime och smaka av med salt och peppar. Tillsätt nudlarna, värm och häll upp i skålar. Strö över koriander.