Du behöver
- 600 g kolja tinad
- 3 msk potatismjöl
- 1.5 tsk salt
- 1 st kajennpeppar dutt
- 1 dl ströbröd
- smör salt och svartpeppar till stekning
- 14 st sparris tunna gröna
- vatten salt
- 1 dl hollandaisesÄs fÀrdig
- lime rivet skal av 1
- 2.5 st röda chilifrukter
- 4 st fullkornsbröd
- mangoldblad en nÀve
Gör sÄ hÀr
1
Grovdela fisken och mixa den i matberedaren med potatismjöl, salt och kajenn. Forma fyra centimetertjocka burgare med vÄta hÀnder, vÀnd i ströbröd. Stek pÄ dryg medelvÀrme i lite smör, salta och peppra ytan under tiden.
2
Koka sparrisen 2â3 minuter i saltat vatten, lĂ„t rinna av vĂ€l. SmaksĂ€tt sĂ„sen med limeskal och 1/2â1 finhackad chilifrukt. Halvera resterande chilin och lĂ„t steka med fisken.
3
Grunda brödens underhalvor med nÄgon tesked hollandaise. LÀgg pÄ vÀlsköljd mangoldsallad, sedan sjÀlva burgarna. Fördela sparris pÄ fisken, toppa med sÄsen och pynta med chili. LÀgg locken pÄ.
NÀringsvÀrde: Kcal 596, fett 24 g, kolhydrater 57 g, fibrer 10 g