Du behöver

  • 600 g kolja tinad
  • 3 msk potatismjöl
  • 1.5 tsk salt
  • 1 st kajennpeppar dutt
  • 1 dl ströbröd
  • smör salt och svartpeppar till stekning
  • 14 st sparris tunna gröna
  • vatten salt
  • 1 dl hollandaisesĂ„s fĂ€rdig
  • lime rivet skal av 1
  • 2.5 st röda chilifrukter
  • 4 st fullkornsbröd
  • mangoldblad en nĂ€ve

Gör sÄ hÀr

1
Grovdela fisken och mixa den i matberedaren med potatismjöl, salt och kajenn. Forma fyra centimetertjocka burgare med vÄta hÀnder, vÀnd i ströbröd. Stek pÄ dryg medelvÀrme i lite smör, salta och peppra ytan under tiden.

2
Koka sparrisen 2–3 minuter i saltat vatten, lĂ„t rinna av vĂ€l. SmaksĂ€tt sĂ„sen med limeskal och 1/2–1 finhackad chilifrukt. Halvera resterande chilin och lĂ„t steka med fisken.

3
Grunda brödens underhalvor med nÄgon tesked hollandaise. LÀgg pÄ vÀlsköljd mangoldsallad, sedan sjÀlva burgarna. Fördela sparris pÄ fisken, toppa med sÄsen och pynta med chili. LÀgg locken pÄ.


Kommentar:
NÀringsvÀrde: Kcal 596, fett 24 g, kolhydrater 57 g, fibrer 10 g