Du behöver

  • 4 prt kokt ris
  • 250 g kronfågel kycklingstrimlor
  • salt och peppar
  • 75 g skinka rökt tärnad
  • 75 g champinjoner i kvartar
  • 1 st paprika röd i tärningar
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 dl majonnäs
  • 2 st ägg delade i gulor och vitor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1.5 dl riven ost

Tillbehör:

sallad

Gör så här

1
Lägg riset i en smord ugnsform. Stek kycklingstrimlorna, tillsätt rökt skinka, champinjoner, paprika, persilja och fräs samman. Smaka av med salt och peppar. Fördela röran över riset. Blanda majonnäs, gulor, vinäger, salt och peppar. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i såsen. Häll över formen och strö på riven ost. Gratinera i 225° C, 10-15 minuter. Servera en sallad till.

2

3
Smaklig måltid!