Du behöver

  • 200 g fetaost
  • 0.5 tsk torkade kryddor t ex oregano och basilika
  • 1 st citron det finstrimlade skalet
  • 2 msk olivolja
  • 2 st romansallad eller 1 huvud isbergsallat
  • 250 st cocktailtomater
  • 1 st gurka
  • 1 st paprika
  • 2 st knipplök
  • 20 st kalamataoliver

Sås:

3 msk olivolja
2 msk citronsaft färskpressad
1 msk rödvinsvinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Extra tillbehör:

4 st druvklasar små
20 st kringlor salta

Gör så här

1
Skär osten i kuber och lägg dem i en skål. Smula över torkade kryddor, strö över citronskal, ringla över oljan. Låt marinera 10 minuter.

2
Ansa och skär salladen i bitar. Dela tomaterna. Dela och tärna gurkan. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i ringar.

3
Fördela sallad, tomater, gurka, paprika och oliver i serveringsskålar. Toppa med osten och lökringarna.

4
Sås Blanda ingredienserna till såsen och ringla den över salladen.

5
Garnera med druvklasar och kringlor.


Kommentar:
Pimpa den grekiska salladen med både kringlor och druvor, så gör man på tavernorna på den grekiska ön Skiathos.