Du behöver

  • 1 st schalottenlök finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta riven
  • 0.5 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 2 msk fiskfond
  • 5 cm apelsinskal rivet med potatisskalaren
  • 1 krm saffran
  • 0.5 tsk örter franska kryddblandning
  • 0.5 tsk fĂ€nkĂ„lsfrö
  • 300 g fiskfilĂ© tĂ€rnad
  • salt och svartpeppar
  • 100 g rĂ€kor skalade

Tillbehör:

2 skiva rostat bröd
0.5 st vitlöksklyfta
crÚme fraßche att klicka över

Gör sÄ hÀr

1
FrÀs löken i olja. LÀgg löken i en kastrull och hÀll pÄ vin, vatten, fiskfond, apelsinskal, saffran, franska örtkryddor och fÀnkÄlsfrö. Koka upp och sjud i cirka 5 minuter.

2
LÀgg i fisken och sjud ytterligare cirka 4 minuter pÄ lÄg vÀrme. Smaka av med salt och peppar. LÀgg i rÀkor precis före servering.

3
Gnid brödet med vitlök. SkÀr brödet i tÀrningar och strö över grytan. Toppa med creme fraiche.


Kommentar:
Detta Àr ett lÀsarrecept av Lill Skoglund i Bandhagen, Stockholm.