Du behöver
- 1 st schalottenlök finhackad
- 1 st vitlöksklyfta riven
- 0.5 msk olivolja
- 2 dl vitt vin
- 4 dl vatten
- 2 msk fiskfond
- 5 cm apelsinskal rivet med potatisskalaren
- 1 krm saffran
- 0.5 tsk örter franska kryddblandning
- 0.5 tsk fÀnkÄlsfrö
- 300 g fiskfilé tÀrnad
- salt och svartpeppar
- 100 g rÀkor skalade
Tillbehör:
2 skiva rostat bröd
0.5 st vitlöksklyfta
crÚme fraßche att klicka över
Gör sÄ hÀr
1
FrÀs löken i olja. LÀgg löken i en kastrull och hÀll pÄ vin, vatten, fiskfond, apelsinskal, saffran, franska örtkryddor och fÀnkÄlsfrö. Koka upp och sjud i cirka 5 minuter.
2
LÀgg i fisken och sjud ytterligare cirka 4 minuter pÄ lÄg vÀrme. Smaka av med salt och peppar. LÀgg i rÀkor precis före servering.
3
Gnid brödet med vitlök. SkÀr brödet i tÀrningar och strö över grytan. Toppa med creme fraiche.
Detta Àr ett lÀsarrecept av Lill Skoglund i Bandhagen, Stockholm.