Du behöver
- 1 st schalottenlök finhackad
- 1 st vitlöksklyfta riven
- 0.5 msk olivolja
- 2 dl vitt vin
- 4 dl vatten
- 2 msk fiskfond
- 5 cm apelsinskal rivet med potatisskalaren
- 1 krm saffran
- 0.5 tsk örter franska kryddblandning
- 0.5 tsk fänkålsfrö
- 300 g fiskfilé tärnad
- salt och svartpeppar
- 100 g räkor skalade
Tillbehör:
2 skiva rostat bröd
0.5 st vitlöksklyfta
crème fraîche att klicka över
Gör så här
1
Fräs löken i olja. Lägg löken i en kastrull och häll på vin, vatten, fiskfond, apelsinskal, saffran, franska örtkryddor och fänkålsfrö. Koka upp och sjud i cirka 5 minuter.
2
Lägg i fisken och sjud ytterligare cirka 4 minuter på låg värme. Smaka av med salt och peppar. Lägg i räkor precis före servering.
3
Gnid brödet med vitlök. Skär brödet i tärningar och strö över grytan. Toppa med creme fraiche.
Detta är ett läsarrecept av Lill Skoglund i Bandhagen, Stockholm.