Du behöver

  • 2 dl quinoa vit + 3 dl vatten
  • salt
  • 2 dl gräddfil
  • 4 msk pepparrot färskriven
  • 1 msk citronsaft färskpressad
  • 2 msk majonnäs
  • salt nymalen svartpeppar
  • 100 g bladspenat sköljd
  • 500 g lax varmrökt
  • 8 st rödbetor i halvor
  • 1 st morot skalad
  • 2 msk solrosfrön rostade

Gör så här

1
Skölj quinoan noga i kallt vatten. Koka upp vattnet, lägg i quinoan och låt sjuda under lock på svag värme i 15 minuter. Ta av från värmen, låt stå några minuter och fluffa sedan med gaffel, salta.

2
Blanda gräddfil, pepparrot,

3
citronsaft och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

4
Blanda quinoa och bladspenat, toppa med lax bruten i bitar, rödbetor, morotsskivor och solrosfrön. Servera med dressingen.


Kommentar:
Näringsvärde: kcal 523, fett 24 g, kolhydrater 33 g, fibrer 11 g