Du behöver
- 4 msk japansk soja
 - 1 msk vinäger
 - 1 tsk ingefära färskriven
 - 1 st vitlöksklyfta pressad
 - 1 msk flytande honung
 - 1 st rödlök
 - 4.5 st salladslökar
 - 2 st röda paprikor
 - 0.5 st färsk ananas
 - 1 dl salta jordnötter
 - 1 st röd chili
 - majsolja till stekning
 - 400 g fläskkarré
 - 0.5 st kruka koriander
 - 1.5 krm chiliflakes till garnering
 - 2 msk hoisinsås på flaska
 - 1 msk chilisås sweet på flaska
 - nudlar ris eller gryn till servering
 
Gör så här
1
                Blanda soja, vinäger, ingefära, vitlök och honung i en skål.
            
2
                Skala och skiva rödlöken. Ansa och skär salladslöken i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär ananas i skivor. Grovhacka nötterna. Kärna ur och finstrimla chilin.
            
3
                Hetta upp oljan i en wok eller en stor stekpanna. Woka/fräs köttet, gärna i två–tre omgångar, 5–8 minuter, eller tills det är genomstekt. Ta upp det på ett fat.
            
4
                Fräs rödlök, salladslök, paprika och ananas i oljan cirka 5 minuter. Vänd ner nötterna och fräs cirka 1 minut. Vänd ner köttet och chilin, ringla över sojablandningen och woka cirka 1 minut tills allt är genomvarmt. Garnera med koriander och chiliflingor.
            
5
                Servera med hoisinsås
            
6
                blandad med sweet chilisås.
            
7
                Kokta nudlar, ris eller gryn smakar gott till.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Det är lätt att skära halvtinat kött i tunna skivor. Karrén kan bytas mot fläskbog eller skinka.