Du behöver

  • 400 g spaghetti
  • 1.5 st vitlök finhackad
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 4 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 3 msk soltorkad tomatkräm crema di pomodori
  • 1 kg räkor med skal
  • 12 st körsbärstomater
  • 1 st citron saft och det yttersta finrivna skalet
  • 2 msk smör
  • 1 st bladpersilja de plockade bladen
  • salt nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2
Fräs vitlök och chiliflakes i en stor stekpanna några minuter i olivoljan utan att vitlöken tar färg. Tillsätt vin och tomatkräm och låt puttra ihop.

3
Skala räkorna, skölj och dela tomaterna, riv skalet av citronen.

4
Häll av pastan när den är klar och vänd ner den i pannan med räkor och tomater. Pressa över citron, klicka i smör, vänd i det mesta av persiljan och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

5
Fördela i tallrikar och strö över det rivna citronskalet och resten av persiljan.