Du behöver

  • 4 prt basmatiris
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st chili liten röd
  • 250 g tomater
  • 1 st blomkålshuvud ca 400 g
  • olivolja
  • 150 g sockerärtor
  • 2 msk kryddblandning garam masala
  • 1 st burk kokosmjölk à 400 ml
  • 0.5 st lime
  • 1 st kruka koriander de plockade bladen

Gör så här

1
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Tärna tomaterna och dela blomkålshuvudet i små buketter. Fräs lök, vitlök och chili tillsammans i olivolja tills löken blivit mjuk men inte tagit färg. Lägg i tomater, blomkål och garam masala, häll på kokosmjölk och låt koka försiktigt i 5 minuter eller tills blomkålen är mjuk med lite tuggmotstånd. Lägg i socker-

2
ärtorna, pressa över limesaft och låt koka i två minuter till. Servera grytan med nykokt ris och massor med koriander.