Du behöver

  • 4 prt fettuccine
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g smör
  • 5 dl Parmesan fint riven+ lite extra till servering
  • 0.5 st citron tvättad
  • 0.5 dl persilja fint skuren
  • salt nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Riv det yttersta gula skalet från citronen fint. Häll grädden i en stor panna, pressa över saften från citronen och koka upp försiktigt. I med smöret i bitar och smält på medelvärme. Rör ner osten när smöret har smält, det får inte koka. När såsen är slät och har tjocknat är det dags att vända i persilja och det rivna citronskalet och smaka av med lite salt och nymalen svartpeppar. Vänd ner den nykokta pastan och servera direkt, gärna med extra

2
parmesan.


Kommentar:
Den här pastan är en kaloribomb och inget man unnar sig varje dag, men fantastisk god någon gång ibland!