Du behöver

  • 3.5 st blodgrapefrukt
  • 3.5 st avokado
  • 1 msk olivolja + extra till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g laxfilé
  • 3 msk sesamfrön ljusa
  • 1 msk sesamfrön svarta
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 st salladslökar skivade
  • korianderblad

Gör så här

1
Skär bort skal och allt vitt från grapefrukterna. Skär ut hinnfria klyftor ner i en skål och pressa över saften ur skroven. Skala och kärna ur avokadon och skär i klyftor. Vänd försiktigt ner med grapefruktklyftorna. Häll i en matsked olivolja, salta och peppra varsamt.

2
Skär laxen i mindre bitar, salta och vänd i en blandning av sesam-frön och chiliflakes. Stek i sparsamt med olja ett par minuter på varje sida.

3
Lägg upp av salladen på tallrikar, skeda över lite av vätskan, lägg på lax och toppa med salladslök och koriander.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 510, fett 35 g, kolhydrater 17 g, fibrer 8 g