Du behöver

  • 1 kg strömmingsfilé MSC-märkt
  • salt
  • 1 dl dill fint skuren
  • 1 dl rågmjöl
  • smör att steka i
  • 1 st rödlök skivad

Lag:

1 dl ättikssprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 st lagerblad
5 st kryddpepparkorn

Gör så här

1
Börja med inläggningslagen. Koka ihop ättika, socker, vatten och kryddor tills sockret löst sig. Låt kallna.

2
Klipp bort ryggfenan på strömmingarna. Para ihop dem två och två med så lika storlekar som möjligt. Salta lätt på köttsidan och strö på dill. Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidan utåt.

3
Vänd strömmingsparen i rågmjöl och stek dem i omgångar i smör. Lägg över på en tallrik för att svalna. Varva strömmingarna försiktigt med rödlöken i en rymlig glasburk och häll den avsvalnade lagen över.

4
Strömmingen klarar sig i kylskåp i en vecka.