Du behöver

  • 1/2 purjolök
  • 1 msk (oliv)olja
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten (eller matgrädde)
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm nymalen (vit)peppar
  • cirka 100 g fetaost
  • några nävar sallad
  • 400 g ätfärdiga vita bönor
  • cirka 350 g småtomater
  • en handfull kärnfria oliver
  • 3–4 tsk balsamvinäger

Gör så här

1
Skiva purjolöken tunt och låt 2/3 av den fräsa 5 minuter i oljan i stekpanna.

2
Vispa upp äggen med vatten eller grädde, salt och peppar. Häll smeten över purjofräset och låt grädda ett par minuter på knapp medelvärme. Stick med stekspade i pannan så mer smet rinner till botten. Smula ost över och lägg på lock. Låt grädda färdigt, cirka 10 minuter.

3
Skölj under tiden sallad,

4
bönor och tomater. Dela tomaterna och fördela allt med resterande purjo på tallrikar. Strö på oliver och droppa balsamvinäger över. Servera gärna bröd till.