Du behöver

  • 2 röda paprikor
  • 2 gröna paprikor
  • 1 purjolök
  • 7 champinjoner
  • salt och nymald svartpeppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås (av ketchuptyp)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 krm kajennpeppar
  • 1 kilo räkor med skal (500 g skalade)

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva paprikorna och lägg i en ugnsfast form. Skär purjolök och champinjoner i

2
bitar och lägg ovanpå pap-

3
rikan. Salta och peppra.

4
Blanda grädde med chilisås, tomatpuré och kajenn-

5
peppar och häll blandningen över grönsakerna.

6
Gratinera i mitten av ugnen cirka 50 minuter. Skala under tiden räkorna.

7
Fördela räkorna över grönsaksgratängen några minuter innan den är klar. Räkorna ska bara precis bli varma.

8
Servera med ris och grön-sallad.


Kommentar:
Servera med ris och grönsallad.