Du behöver

  • 2.5 dl linser gröna (puy)linser
  • 8 dl vatten
  • 3 msk olivolja
  • 4 msk citronsaft (ca 2 citroner)
  • 1.5 tsk spiskummin malen
  • 3 st vitlök finriven
  • 1 st mynta bunt
  • 1 st bladpersilja bunt
  • 1.5 st rödlök
  • 2 st salladslökar
  • salt
  • svartpeppar nymalen

Gör så här

1
Skölj linserna. Koka upp dem med vattnet, osaltat, och koka tills de är mjuka men fortfarande håller formen, cirka 30 minuter. Låt stå i kokvattnet 10–20 minuter. Häll av i durkslag och låt rinna av.

2
Blanda olivolja och citronsaft i en stor skål tillsammans med spiskummin och riven vitlök. Vänd ner de avrunna linserna och blanda om.

3
Plocka bladen av mynta och persilja och hacka dem. Skala, dela och skiva rödlöken. Ansa och skiva salladslöken.

4
Vänd ner örter och lök i linserna. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

5
Lägg upp på fat, dekorera med myntablad och citronklyftor.


Kommentar:
Salladen smakar läckert till lamm, kyckling och nöt, men passar också utmärkt som vegetarisk måltid.