Du behöver

  • vatten, salt
  • 1 spetskålshuvud, ca 600 g
  • 4 portioner pastasnäckor
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • 1 kruka salvia
  • 8–10 skivor lufttorkad skinka
  • 1 dl vetemjöl
  • smör att steka i
  • 1 1/2 dl marsalavin + 1 dl vatten
  • till skyn
  • (2 tsk mörk såsredning)

Gör så här

1
Mät upp vatten och salt till pastan, 2 teskedar salt per liter vatten. Koka upp i rymlig kastrull. Klyv kålhuvudet på höjden och sjud det i vattnet cirka 5 minuter. Ta upp med hål­slev, låt rinna av och koka sedan pastan i vattnet på vanligt sätt. Dela kålhalvorna i klyftor före servering.

2
Dela kycklingfiléerna mitt itu till två tunna skivor och lägg 1–2 salviablad på varje skiva. Täck med skinka och fäst med tandpetare, vänd i vetemjöl. Stek i varm stekpanna med lätt brynt smör. Lägg skinkskivan neråt först, och salta och peppra filésidan. Vänd och stek färdig kycklingen, cirka 6 minuter totalt. Vispa ur pannan med vin, red eventuellt av den.


Kommentar:
Tips Torrt vitt vin, madeira eller sherry kan ersätta marsala.