Du behöver
- 500 g lammfärs
- 1 tsk salt
- 1 tsk spiskummin malen
- 0.5 tsk malen koriander
- 0.5 krm svartpeppar nymalen
- 1.5 st pressade vitlöksklyftor
- 1 st ägg
- 1 msk olivolja
- 2 st rödlökar små
- 1 tsk socker
- 3 msk äppelcidervinäger
- 6 st tomater
- 2.5 msk hackad koriander
Till servering
1.5 dl turkisk yoghurt
2 tsk olivolja
1 msk sesamfrön
pitabröd eller baguette
Gör så här
1
Blanda ihop färs, salt, spiskummin, koriander och peppar i en bunke. Tillsätt vitlöken och ägget och blanda snabbt ihop.
2
Forma färsen till 12 biffar. Hetta upp oljan i en liten stekpanna. Stek biffarna runtom cirka 3 minuter. Efterstek på svag värme 5–10 minuter.
3
Skala och skiva löken tunt. Blanda lök, socker och vinäger i en skål. Blanda i tomaterna, skurna i klyftor och koriander.
4
Fördela yoghurten i serveringsskålar. Ringla över oljan och toppa med sesamfrön.
5
Servera biffarna med salladen och yoghurten. Pitabröd eller baguette smakar bra till, men du kan också bjuda ris eller gryn till.