Du behöver

  • 4 st lövbiffar
  • salt och nymald svartpeppar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st burk hela tomater
  • salt och nymald svartpeppar
  • 1 msk smör

Till servering

pasta till exempel tagliatelle,
sallad + parmesanost

Gör så här

1
Ta fram köttet en stund innan och krydda lövbiffen på bägge sidor med salt och peppar. Mixa 1 vitlöksklyfta med basilika och 1/2 dl olivolja. Smaka av med salt och peppar. Finhacka den andra vitlöks-klyftan och fräs i någon minut utan att det tar färg i 2 msk olivolja. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut.

2
Häll i burktomaterna och koka såsen under lock i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Hetta upp 1 msk smör och 1 msk olja i en panna på hög

4
värme. Stek köttet snabbt på varje sida och lägg upp på fat. Blanda nykokt pasta med tomatsåsen och lägg upp köttet med pastan. Ringla över basilikasåsen. Servera hyvlad parmesanost till och gärna en god sallad.