Du behöver

  • 4 prt spaghetti eller annan pasta (400 g)
  • salt
  • 450 g varmrökt lax
  • 4 msk kapris
  • 3 st vitlök tunnskivade
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 msk olivolja
  • 65 g rucola strimlad
  • 1 st citron saft och skal
  • svartpeppar
  • smörgåskrasse

Gör så här

1
Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningens anvisningar.

2
Dra skinnet av laxen och bryt den i mindre bitar.

3
Fräs kapris, vitlök och chiliflakes i olivoljan i en stor stekpanna utan att vitlöken tar färg, cirka 4 minuter.

4
Tillsätt rucola och saft och skal av citron.

5
Häll av pastan och vänd ner den i pannan.

6
Lägg upp pastan i fyra tallrikar och fördela laxen över. Toppa med svartpeppar och klippt smörgåskrasse.