Du behöver

  • 80 g smör rumsvarmt
  • 1 dl hackad dill
  • 1 kg potatis mjölig
  • 2 dl mellanmjölk
  • salt, svartpeppar
  • 200 g ärter tinade
  • 600 g kolja tinad
  • 2 msk potatismjöl
  • salt kajennpeppar
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 dl ströbröd
  • smör till stekning

Gör så här

1
Blanda smör och dill, forma en rulle i plastfolie och kyl.

2
Skala potatis, koka den mjuk och slå bort vattnet. Mosa lätt med stilla elvisp. Värm mjölken någon minut i mikron, elvispa ner den lite i sänder på lågt varv. Smaksätt moset med salt och peppar och vänd i ärterna.

3
Lägg grovskivad fisk med potatismjöl, 3/4 tsk salt och ett par duttar kajenn i mixern. Finstöt rosépepparn och tillsätt den. Kör mixern tills färsen är blandad.

4
Forma åtta (slarviga) biffar och vänd dem i ströbröd. Stek i smör på dryg medelvärme 3–4 minuter på varje sida.

5
Servera fisken het med dillsmör på och ärtmos till.


Kommentar:
Tips! Sej eller torsk kan ersätta koljan.