Du behöver

  • 2 st morot grovrivna
  • 2 msk smör eller margarin att steka i
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l vatten
  • 2 st fiskbuljongtärning
  • 400 g kräftost
  • 2 dl crème fraîche
  • svartpeppar
  • dill
  • 1 st burk kräftstjärtar

Gör så här

1
Fräs morötterna i smör. Tillsätt mjöl och späd med vatten. Lägg i buljongtärningarna och låt koka upp under omrörning. Låt puttra cirka 10 minuter.

2
Tillsätt kräftost och creme fraiche och rör tills soppan blir jämn. Låt puttra ytterligare några minuter.

3
Blanda i svartpeppar, hackad dill och kräftstjärtar precis före servering.


Kommentar:
Tips! Uteslut kräftstjärtarna om du vill laga en budgetvariant.
Detta är ett läsarrecept av Irene Einarsson provlagat av Icakuriren.