Du behöver

  • 4 st ägg
  • jordnötsolja till stekning
  • 400 g champinjoner kvartade
  • 1 st röd chili urkärnad, finhackad
  • 2 msk ingefära finriven
  • 3 st vitlök finriven
  • 4 st salladslökar skivade
  • 2 msk sherry eller kinesiskt matlagningsvin
  • 12 dl ris kokt kallt
  • 200 g sojabönor tinade
  • 3.5 msk japansk soja
  • 1 kruka koriander blad och stjälkar

Gör så här

1
Vispa upp äggen lätt i en skål, hetta upp olja i en stekpanna, häll i äggen och stek på en sida tills de stelnat men är lite krämiga på ytan. Låt glida över på en tallrik.

2
Häll champinjonerna i pannan och stek på hög värme till fin färg. Tillsätt chili, ingefära, vitlök och salladslök och fräs ytterligare ett par minuter, häll sedan på sherryn och låt koka in. Blanda i ris och sojabönor i pannan och låt det bli varmt. Smaka av med soja.

3
Dela ägget i mindre bitar och blanda ner i riset. Toppa med koriander.