Du behöver

  • 1 kg räkor med skal
  • 400 g spagetti eller linguine
  • 2 st sparris knippen grön
  • 2 dl grädde
  • 2 st äggulor
  • 1 dl parmesanost riven
  • 1 st vitlök riven
  • 1 st citron saften och det yttersta gula finrivna skalet
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 1 msk gräslök persilja och basilika, finskuren

Gör så här

1
Skala räkorna.

2
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

3
Koka upp vatten till sparrisen, bryt av nedre träiga delen, skär i munsbitar, koka en minut och spola i kallt vatten.

4
Vispa samman grädde, äggulor, ost, vitlök, och saft och skal av citron. Salta och peppra.

5
Häll av den färdigkokta past-an, häll tillbaka i kastrullen och blanda ned gräddsmet, räkor och sparris. Rör om på lägsta spisvärme tills pastan täckts av gräddkrämen. Vänd till sist ned örterna och servera genast.