Du behöver
- 2 l mjölk (5 %)
- 1 nypa salt
- 3 msk vinäger
Gör så här
1
                Häll mjölken i en stor kastrull och koka upp tills det börjar bubbla. Den ska inte koka så häftigt att den bränner fast.
            
2
                Rör ner vinäger i mjölken och låt koka i ytterligare 2 minuter tills den skurit sig ordentligt.
            
3
                Sila av genom en kökshandduk i ett durkslag.
            
4
                Krama ihop ostmassan genom att vrida ihop handduken. Lägg något tungt ovanpå som pressar ihop osten. Låt ligga i press i 15 minuter. Sedan är osten klar att skära.
            

 
                             
                             
                            









 
                             
                             
                             
         
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            











 
                             
                             
                            







 
                             
                             
                            







Tid: 10 minuter + tid att svalna