Du behöver
- 300 g taggsvamp, rensad
 - 3 msk smör till stekning
 - 1 gul lök, finhackad
 - 1 vitlöksklyfta, finhackad
 - 1 dl vitt vin
 - 4 dl vatten
 - 3 dl vispgrädde
 - 2 msk koncentrerad kycklingfond
 - ½ citron, färskpressad, saften
 - salt
 - nymald vitpeppar
 - 2 msk god olivolja
 - surdegsbröd till servering
 
Gör så här
1
                Skär svampen i bitar om två centimeter. Stek i smör i en stor kastrull tills den blir gyllene och tillsätt lök och vitlök på slutet, stek ytterligare någon minut.
            
2
                Ta ut cirka en tredjedel av svampen till garnering och lägg på ett fat. Häll i vin, vatten, grädde och kycklingfond i kastrullen och sjud på svag värme i cirka 10 minuter.
            
3
                Mixa soppan slät med stavmixer och smaka av med citronsaft, salt och nymald vitpeppar.
            
4
                Häll upp i djupa, varma tallrikar och ringla över lite olivolja. Servera med nybakat surdegsbröd.
            
5
                Tips! Taggsvampen kan bytas mot ostronskivling.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







