Du behöver
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 500 g färskpotatis
- 1 stort vitkålshuvud (1 kg)
- ca 25 g smör
- ca 200 g rökt, tunnskivat kalkonbröst
- 1/2 dl finhackade örter, t ex dill och gräslök
- salt och svartpeppar
Gör så här
1
Koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull. Lägg i buljongtärningen.
2
Skrapa och koka potatisen i saltat vatten i en separat kastrull.
3
Skär vitkålshuvudet i åtta klyftor, låt rotstocken sitta kvar så att de håller ihop. Koka på svag värme i buljongvattnet i 3–6 minuter tills de är mjuka. Ta upp med hålslev och låt rinna av lite. Salta lätt.
4
Smält smöret i en kastrull. Låt det börja bubbla och dofta nötigt. Häll upp i en liten kanna.
5
Fördela kalkonbröst på tallrikar. Skiva den varma potatisen och lägg på kalkonen. Toppa med vitkål och ringla över av det smakrika smöret. Strö över örter och lite nymald svartpeppar.
Näringsvärde: kcal 356, fett 11 g, kolhydrater 40 g, fibrer 9 g