Du behöver

  • citron Det yttersta gula skalet av 1
  • 2 dl crème fraîche
  • salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 st gul lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 0.5 st röd chili hackad
  • 2 msk olivolja
  • 300 g savoykål alt spetskål eller vitkål
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning)
  • timjan några kvistar eller 1 tsk torkad
  • 2 st burkar vita bönor väl sköljda
  • 0.5 st citron saften av
  • salt nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Rör ihop citronskalet med creme fraiche och en nypa salt och olivoljan.

2
Fräs lök, vitlök och chili i en kastrull med olivolja utan att de får färg.

3
Lägg i savoykålen, tillsätt buljong och timjan. Koka kålen mjuk i 10 minuter. Lägg i bönor och koka ytterligare ett par minuter.

4
Smaka av med citron, salt och peppar. Servera med creme fraichen och ett gott bröd.


Kommentar:
Näringsvärde: kcal 423, fett 18 g, kolhydrater 38 g, fibrer 12 g