Du behöver
- 1 paket magert bacon
- 1 medelstor zucchini, tvättad, skivad
- 1 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor, rivna eller pressade
- 8 ägg
- 2 msk riven parmesanost
- 2 msk finhackad mynta
- 4 skivor ljust bröd, t ex levain
- rucola
Gör så här
1
1 Strimla och stek baconet i het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
2
2 Torka ur pannan, häll i olja och stek zucchinin på hög värme, tillsätt vitlöken mot slutet, den ska inte bli bränd. Salta och peppra. Sänk värmen, häll tillbaka baconet i pannan, vispa ihop ägg, ost och mynta och häll det över bacon och zucchini. Stek till fin färg på båda sidor, vänd med hjälp av en tallrik.
3
3 Skär frittatan i tårtbitar och servera på bröd med rucola.
Näringsvärde: Kcal 581, Fett 28 g, Kolhydrater 37 g, Fibrer 5 g