Du behöver

  • 1 paket magert bacon
  • 1 medelstor zucchini, tvättad, skivad
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, rivna eller pressade
  • 8 ägg
  • 2 msk riven parmesanost
  • 2 msk finhackad mynta
  • 4 skivor ljust bröd, t ex levain
  • rucola

Gör så här

1
1 Strimla och stek baconet i het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

2
2 Torka ur pannan, häll i olja och stek zucchinin på hög värme, tillsätt vitlöken mot slutet, den ska inte bli bränd. Salta och peppra. Sänk värmen, häll tillbaka baconet i pannan, vispa ihop ägg, ost och mynta och häll det över bacon och zucchini. Stek till fin färg på båda sidor, vänd med hjälp av en tallrik.

3
3 Skär frittatan i tårtbitar och servera på bröd med rucola.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 581, Fett 28 g, Kolhydrater 37 g, Fibrer 5 g