Du behöver

  • 600 g torskfilé tinad eller färsk (miljömärkt)
  • 2 dl färskost neutral, mager
  • 0.75 tsk salt
  • 1 st kajennpeppar dutt
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk dragon hackad färsk
  • 0.5 st citron rivet skal av
  • 1 kg kokpotatis
  • 1 msk smör
  • 1.5 dl lättmjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 300 g ärter frysta

Gör så här

1
1 Värm ugnen till 200 grader. Lägg filéerna åtskilda på bakplåtspapper i ugnsform. Rör samman osten med salt, peppar, örter och citronzest. Bred över fiskfiléerna. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.

2
2 Skala och mjukkoka potatisen. Slå av vattnet, mosa i smör, lite mjölk i sänder och smaksätt till lagom konsistens med elvispen på lägsta varv.

3
3 Värm ärterna efter påsens beskrivning.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 445 , Fett 12 g , Kolhydrater 40 g , Fibrer 5 g