Du behöver
- 600 g torskfilé tinad eller färsk (miljömärkt)
- 2 dl färskost neutral, mager
- 0.75 tsk salt
- 1 st kajennpeppar dutt
- 2 msk hackad gräslök
- 2 msk dragon hackad färsk
- 0.5 st citron rivet skal av
- 1 kg kokpotatis
- 1 msk smör
- 1.5 dl lättmjölk
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar nymald
- 300 g ärter frysta
Gör så här
1
1 Värm ugnen till 200 grader. Lägg filéerna åtskilda på bakplåtspapper i ugnsform. Rör samman osten med salt, peppar, örter och citronzest. Bred över fiskfiléerna. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.
2
2 Skala och mjukkoka potatisen. Slå av vattnet, mosa i smör, lite mjölk i sänder och smaksätt till lagom konsistens med elvispen på lägsta varv.
3
3 Värm ärterna efter påsens beskrivning.
Näringsvärde:
Kcal 445 , Fett 12 g , Kolhydrater 40 g , Fibrer 5 g