Du behöver

  • 1 st salladslök (ca 8 stycken)
  • 250 g broccoli
  • 1 st förp silkestofu ca 350 gram
  • 350 g äggnudlar
  • 1 msk rapsolja
  • marinad
  • 0.75 dl japansk soja
  • 1 st lime saften av
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk ingefära riven
  • 1 st vitlöksklyfta riven
  • chili finhackad

Gör så här

1
1 Skär löken i breda bitar. Plocka broccolin i små buketter och skär stjälken tunt. Skär tofun i bitar.

2
2 Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, lägg i broccolin sista minuten ungefär. Häll av i durkslag och skölj i kallt vatten.

3
3 Rör ihop marinaden. Hetta upp en panna med oljan. Fräs salladslöken i cirka en minut under omrörning.

4
4 Tillsätt nudlar med broccoli och låt det bli riktigt varmt under omrörning. Vänd ner tofu och marinad och låt den bli varm igen. Servera direkt.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 545, Fett 20 g, Kolhydrater 65 g, Fibrer 8 g