Du behöver
- 1 st salladslök (ca 8 stycken)
- 250 g broccoli
- 1 st förp silkestofu ca 350 gram
- 350 g äggnudlar
- 1 msk rapsolja
- marinad
- 0.75 dl japansk soja
- 1 st lime saften av
- 2 msk rapsolja
- 2 msk ingefära riven
- 1 st vitlöksklyfta riven
- chili finhackad
Gör så här
1
1 Skär löken i breda bitar. Plocka broccolin i små buketter och skär stjälken tunt. Skär tofun i bitar.
2
2 Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, lägg i broccolin sista minuten ungefär. Häll av i durkslag och skölj i kallt vatten.
3
3 Rör ihop marinaden. Hetta upp en panna med oljan. Fräs salladslöken i cirka en minut under omrörning.
4
4 Tillsätt nudlar med broccoli och låt det bli riktigt varmt under omrörning. Vänd ner tofu och marinad och låt den bli varm igen. Servera direkt.
Näringsvärde:
Kcal 545, Fett 20 g, Kolhydrater 65 g, Fibrer 8 g