Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • 2 tsk salt
  • dillkvistar
  • 4 st ägg
  • 1 st knippe rädisor
  • 1 tsk solrosolja
  • 2 st burkar hela matjesfiléer
  • 100 g stenbitsrom
  • 1 dl minicreme fraiche eller dylikt
  • 0.5 st gräslök knippa
  • 4 skiva tunnbröd (hårt)

Gör så här

1
1 Skrubba potatisen och koka den med salt och dillkvistar i vattnet. Koka äggen utan lock 10 minuter. Spola i kallt vatten, skala och halvera.

2
2 Ansa bort blad och rottrådar från rädisorna, skölj och låt rinna av. Ta någon tesked neutral matolja mellan händerna och vänd om bland rädisorna om du vill ha dem blanka.

3
3 Öppna sillburkarna och låt filéerna rinna av. Blanda stenbitsrommen med creme fraiche och finklippt gräslök. Smaka av med salt och peppar. Servera allt med tunnbröd att bryta till.