Du behöver

  • 1 stor gul lök
  • 4 stora vitlöksklyftor
  • 1 stjälk blekselleri
  • 8–10 färska salviablad
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 msk torkad basilika
  • 2 burkar körsbärstomater (à 400 g)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 dl rött eller vitt vin
  • 2 tsk råsocker
  • 1 1/2 tsk salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

1
Skala och finhacka lök och vitlök. Dela bleksellerin på längden och finhacka den.

2
Låt lök, vitlök, blekselleri och salvia koka sakta i olivoljan i en tjockbottnad kastrull på mycket svag värme cirka 15 minuter. Det ska inte få färg!

3
Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka ihop på medelstark värme i cirka 30 minuter. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.


Kommentar:
Tips! Tomatsås är perfekt att ha i frysen. Ät som den är, eller använd till andra rätter.