Du behöver
- 1 kg färskpotatis
- 300 g broccoli
- 4 st laxfilé i portionsbitar
- 1 msk citronolja
- flingsalt, svartpeppar
- 200 g champinjoner
- 1.5 dl matlagningsgrädde
- 2 msk persilja finklippt
Gör så här
1
1 Borsta eller skrapa potatisen. Koka den i saltat vatten som täcker, 2 tsk salt per liter vatten. När 3–4 minuters kokning återstår får broccolin koka med. Slå sedan av vattnet och låt ånga av.
2
2 Ansa bort mörkt laxkött och pensla bitarna med oljan. Strö på salt och peppar. Låt marinera och stek eller grilla i sista stund.
3
3 Ansa och grovskiva svampen, stek ur det mesta av vätskan i torr stekpanna. Salta och peppra, slå på grädde och låt koka in ett par minuter. Vänd i persiljan.
Näringsvärde:
Kcal 527, Fett 23 g, Kolhydrater 47 g, Fibrer 7 g