Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • 300 g broccoli
  • 4 st laxfilé i portionsbitar
  • 1 msk citronolja
  • flingsalt, svartpeppar
  • 200 g champinjoner
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk persilja finklippt

Gör så här

1
1 Borsta eller skrapa potatisen. Koka den i saltat vatten som täcker, 2 tsk salt per liter vatten. När 3–4 minuters kokning återstår får broccolin koka med. Slå sedan av vattnet och låt ånga av.

2
2 Ansa bort mörkt laxkött och pensla bitarna med oljan. Strö på salt och peppar. Låt marinera och stek eller grilla i sista stund.

3
3 Ansa och grovskiva svampen, stek ur det mesta av vätskan i torr stekpanna. Salta och peppra, slå på grädde och låt koka in ett par minuter. Vänd i persiljan.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 527, Fett 23 g, Kolhydrater 47 g, Fibrer 7 g